ANN BAKER, de 'schepper' van de ragdoll

Ann Baker was een vrij  excentrieke vrouw, die er af en toe vreemde denkbeelden op na hield.

 

Zo was ze er namelijk heilig van overtuigd dat de opmerkelijke karakterverandering bij de kittens van Josephine het werk was van een team wetenschappers aan de Universiteit van Californië, die tijdens Josephine's herstel stiekem genetisch aan haar gesleuteld zouden hebben.

 

Ook vertelde zij dat het ontstaan van de Ragdoll uit Josephine een 'Act of God' was.

patent

Omdat Ann Baker patent had op de naam Ragdoll en de IRCA (International Ragdoll Cat Association) mocht niemand zonder haar toestemming met haar Ragdolls fokken.

 

Fokpoezen werden onder strikte voorwaarden verkocht, ze hield de touwtjes stevig in handen.

ideaal

Ann Baker's ideaal was het fokken van Ragdolls die eruit zagen als Daddy Warbucks maar allereerst werd het ras ontwikkeld met de intentie de best mogelijke gezelschapskatten te produceren. Gezondheid, persoonlijkheid en temperament was belangrijker dan kleur of variëteit.

 

Een ras waar mensen als een blok voor zou vallen en wat heel populair zou gaan worden.

PIJNGRENS

Dat Ragdolls volgens Ann Baker geen pijn zouden voelen kan natuurlijk naar het land der fabelen verwezen worden. Gelukkig is er vandaag de dag niemand meer die dat nog gelooft.Uiteindelijk is de door haar gecreëerde Ragdoll een wereldwijd verspreid, erkend en populair ras geworden maar de manier waarop was niet naar een idee van Ann Baker.