karakter

Ragdolls zijn grote katten met een zacht en ontspannen karakter. Ze hebben het volste vertrouwen in hun omgeving, mens en dier. Ze staan open voor vreemden en kunnen het prima vinden met kinderen en andere huisdieren. Wanneer ze op hun gemak zijn, zullen ze zich heerlijk ontspannen en als je ze optilt laten ze zich slap in je armen hangen. Hieraan heeft het ras dan ook haar naam te danken: Ragdoll is Engels voor lappenpop.

Een andere eigenschap die de Ragdoll typeert is nieuwsgierigheid. Ze volgen je  op de voet en staan overal met hun neus bovenop. In onwennige situaties zal hun nieuwsgierigheid het vaak al snel van de angst winnen. Ragdolls zijn echte gezelschapsdieren.

Door hun stabiele en evenwichtige karakter, laten ze zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan. Ze zullen dan ook zowel in een druk gezin als bij iemand die alleen woont goed kunnen wennen.

Dat Ragdolls een rustig karakter hebben, betekent niet dat ze op zijn tijd niet van spelen houden. Net als andere katten kunnen ze actief en speels zijn en houden ervan om uitgedaagd te worden. De meeste Ragdolls zijn beslist niet dom. Vaak vinden ze het fantastisch om propjes papier of andere speeltjes te apporteren.

Ragdolls hebben een  groot vertrouwen in hun omgeving. Een Ragdoll is vanwege zijn karakter en uiterlijk geen kat om zomaar los buiten te laten lopen, maar dat hoeft ook helemaal niet want het zijn uitstekende binnenkatten. Een goed afgesloten tuin, balkon of kattenren is ook fijn maar zeer zeker niet noodzakelijk zolang ze als binnenkat de mogelijkheid hebben hun energie kwijt te raken, door lekker te rennen en actief met ze te spelen.

Tot slot, houd in gedachten dat geen enkele kat, dus ook geen enkele Ragdoll, hetzelfde is. Hun karakter wordt niet alleen getypeerd door het feit dat ze Ragdoll zijn, maar ook door de socialisatieperiode die ze bij hun moeder en de fokker doormaken. Uiteindelijk hebben ze, net als mensen, allemaal een eigen karaktertje en geschiedenis, wat ze maakt tot wie ze zijn.

Zarah

Blue tortie bicolor poes