SOCIALISATIE

Onderzoeken wijzen uit dat kittens die tussen hun drie en zeven weken oud, dagelijks ongeveer 40 minuten opgepakt en geknuffeld worden door mensen, later opgroeien tot socialere katten die meer spelen met en affectie tonen voor mensen. 15 minuutjes per dag heeft ook al een positief effect, maar beduidend minder.

 

Onderzoek wees ook uit dat meer dan een uur per dag geen meerwaarde meer heeft wat betreft de latere houding ten opzichte van mensen.


Deze CD is voorzien van meer dan 35 geluiden, die uit de realiteit zijn opgenomen. Ze zijn onderverdeeld in 14 geluidsgroepen.

WAT IS STRESS


Bij socialisatie speel je alle geluidsgroepen af.

 

Bij toepassing als onderdeel van een gedragstherapie kan je meteen de relevante geluidsgroep afspelen, bv onweer en vuurwerk, spelende kinderen, ...

  

De CD is zowel voor honden als katten van toepassing. De juiste werkwijze is erg belangrijk, deze is daarom in detail toegelicht op de bijhorende handleiding.

Deze Socialisatie CD kan besteld worden  voor € 9,95 (inclusief verzendkosten) bij de ledenadministrateur@ragazine.nl van de RVN!

 

Zolang de voorraad strekt.

We denken altijd eerst aan negatieve stress. Maar er is ook positieve stress, zoals opwinding n.a.v. het krijgen van voedsel of spanning door een leuk spel dat gespeeld wordt of opgebouwde spanning door het zien van een muis ...

 

Van groot tot klein ... met zijn allen erg relaxed.